Hrvatski rukometaši igraju u sjajnoj formi na Europskom prvenstvu. Nakon tri pobjede u grupi izabranici Line Červara nastavili su niz bez poraza i u drugom krugu pobjedom protiv Austrije.

Ponovno je oduševio Domagoj Duvnjak, koji nevjerojatno igra. Iako smo navikli da Duvnjak uvijek daje sve od sebe, na ovom turniru pruža još više i ozbiljan je kandidat za MVP-ja Eura.

Dan prije dvoboja s Njemačkom, koji nas može približiti na korak do polufinala, razgovarali smo s Duvnjakom u Beču.

“Prošle godine smo igrali s Njemačkom i u desetom mjesecu, izgubili smo jedan-dva razlike, sve utakmice su bile knap i na mali broj golova i mislim da će i sutra biti takva utakmica. Jako su čvrsta ekipa, imaju odličnog golmana. Obrana im je jaka i agresivna. Iskreno, još ih nisam gledao ovo prvenstvo. Morat ćemo se dobro pripremiti, trebat će nam naša dobra obrana i puno kontri”, rekao je Duvnjak na kojem se vidi nevjerojatna želja za uspjehom.

“Znam da su Nijemci bili nezadovoljni nakon poraza od Španjolske, od njih javnost traži polufinale. Istina da smo mi u psihološkoj utakmici. Ako izgubimo, imamo još jednu utakmicu za popraviti. Mislim da se nikad nije dogodilo, ako pobijedimo Njemačku, da smo prije kraja drugog kruga jednom nogom u polufinalu. To nam je najbitnija utakmica prvenstva”, izjavio je Duvnjak pa dodao:

“Ne znam je li ovo moj najbolji turnir. Ja se dobro osjećam i zdrav sam. To je meni najbitnije.

Navijači?

Ako su Hrvati kupili 10 tisuća ulaznica, nitko sretniji od nas. Osjećamo se kao kod kuće, daju nam vjetar u leđa.”

Novinari su pitali Duvnjaka gleda li njegov tata utakmice.

“Mislim da moj tata ne gleda utakmice”, rekao je Duvnjak uz osmijeh i otišao pripremiti suigrače za Nijemce, koje najbolje poznaje jer skoro cijelu karijeru igra u Bundesligi, prenosi Index