U župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je u nedjelju 24. rujna malenu Ivu, šesto dijete u obitelji Damira Tubića i Marije r. Meštrović. Obitelj Tubić ima još tri dječaka i dvije djevojčice, a kuma najmlađem djetetu bila je Kristina Zadro.

Biskup Glasnović se u propovijedi osvrnuo na nedjeljno evanđelje o radnicima koje domaćin poziva u različite ure u vinograd i svakom daje plaću za koju su se s njim pogodili. Ljuti su bili oni koji su najdulje radili, a dobili su isti iznos kao i oni koji su stigli posljednji. Biskup je objasnio koliko je ova prispodoba bliska i ljudima našeg vremena.

Prizor koji nam Krist donosi toliko je svjetovan i svakodnevan, kazao je. "Mi se često uspoređujemo s drugima, što može biti otrov za naš zajednički život. Teško nam je ponekad vjerovati da je netko pravedan ako ne vidi i ne priznaje naš trud i naše uspjehe. Umjesto da se radujemo što imamo ono što nam je potrebno, mi smo uglavnom nesretni zbog toga što drugi imaju."

Naglasio je i kako mi često, procjenjujući vrijednosti drugih, činimo pogreške jer nije potrebno uspoređivati se s drugima budući da svatko ima svoju vrijednost. Tu vrijednost ponekad moramo otkriti pa čak i onda kada nam se čini da kod drugoga nema dobra i da je sve loše.

Biskup je na kraju ispričao priču djeci o dvije kante vode koje govore o vrijednosti svakoga jer je svatko na svoj način poseban.

Župnik don Marinko Šljivić uz pozdrave i zahvale čestitao je roditeljima i cijeloj župnoj zajednici na krštenju malene Ive.

Izvor: Dubrovački vjesnik