Veliki požar izbio je u jednom hotelu u Dubaiju tijekom dočeka Nove godine, prenosi AFP. Na fotografijama objavljenim na Twitteru vidi se veliki požar na hotelu 'Address downtown', koji inače ima pet zvjezdica i visok je 302 metra.

Gori skoro 20 katova hotela, a i dalje nije jasno šta je uzrok požara.

Vatrogasci su na mjestu požara, gase ga, te nema informacija je li netko ozlijeđen, prenosi B92.

Dužnosnici Dubaija priopćili su da za sada nema informacija da ima žrtava ili ozlijeđenih u požaru, kao i da pod kontrolom vatrogasaca oko 90 posto vatrene stihije, koja je zahvatila hotel "Address" nedaleko od najvišeg nebodera na svijetu Burj Khalife, javila je televizija Al Arabia.

Ta televizija sa sjedištem u Dubaiju prenijela je da je požar izbio na 20. katu hotela "Address downtown", visokom oko 300 metara, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su se mogle vidjeti ličile na one iz filma "Pakleni toranj".

Svi ljudi iz zgrade su evakuirani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 kata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navodi Al Arabia. Nad zgradom se nadvio i veliki oblak dima.

Dubai je planirao da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a cijela predstava trebalo je početi u Burj Khalifi, na kojoj je specijalno za novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi. Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišteno oko 1,6 tona vatrometa.