Kaznenu prijavu, protjerivanje i zabranu ulaska u europski gospodarski prostor zaslužila je državljanka Bosne i Hercegovine (46), kod koje su u ponedjeljak na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu otkriveni krivotvoreni granični pečati.

Policija je izvijestila da je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac pri izlazu iz Hrvatske u 6 sati policija kontrolirala autobus registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine.

Kontrola je obavljena nad vozačem, putnicima i prtljagom. Prilikom pregleda putne isprave 46-godišnje putnice, policajci su na dvije stranice otkrili otisnute krivotvorene granične pečate.

Dodatnom provjerom potvrđena je sumnja te je utvrđeno da su u putnoj ispravi krivotvorena dva pečata, jedan izlazni i jedan ulazni pečat graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Policija je protiv 46-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Uz to doneseno je rješenje o protjerivanju s prisilnim udaljenjem kojim joj je izrečena šestomjesečna zabrana ulaska i boravka u europskom gospodarskom prostoru.