Policija u Beranima uhitila je u petak navečer državljanina BiH D.A. (24) nakon što je priznao da je on u četvrtak popodne posjekao stablo koje je palo i usmrtilo njegovog kolegu M.R. (42), također državljanina BiH.

"Nakon što smo izvršili očevid u mjestu Mojanska rijeka, mi smo primijetili da nešto nije u redu, a zatim je jedan od četvorice državljana BiH, koje je andrijevičko poduzeće 'Boj komerc' angažiralo na šumskim poslovima, kazao je da je on nehatom posjekao stablo koje je palo na M.R.", rekao je Vijestima sugovornik iz policije u Beranama.

On je kazao da je tužitelj naredio da se D.A. pritvori, nakon čega će biti saslušan. "Njemu je stavljeno na teret krivično djelo 'Teško djelo protiv opće sigurnosti'", rekao je sugovornik iz policije.

Četiri državljanina Bosne i Hercegovine prije samo nekoliko dana došli su na probni rad u Andrijevicu, i u četvrtak im je, kako je rečeno iz policije, bio prvi radni dan.

Kada je jedan od njih poginuo nakon što je drvo palo na njega, ostala trojica su najprije izjavila da je drvo bilo posječeno i naslonjeno na drugo stablo, i da je, pokrenuto vjetrom, potom palo na njihovog kolegu.