Austrijska policija objavila je da je uhitila 37-godišnjeg državljanina BiH koji je oborio neslavni rekord. U razdoblju od 21. lipnja do 8. srpnja, dakle za svega 17 dana, državljanin BiH je izveo čak 18 kaznenih djela!

Sve je počelo kada je 21. lipnja provalio u ured jednog trgovca automobila u Salzburg-Aigenu i tamo ukrao ključeve Audija, priopćila je policija u Salzburgu, prenosi Radio Sarajevo.

S ukradenim ključem izvezao je Audi koji je koristio do 27. lipnja stavljajući na automobil nekoliko različitih ukradenih tablica. "Lažni" identitet vozila pomogao mu je tijekom krađa goriva na benzinskim crpkama.

Kada je policija 27. lipnja pronašla ukradeni Audi, otkrili su tragove koji su doveli do počinitelja.

No, do trenutka uhićenja, 37-godišnji državljanin nastavio je krimi-turneju. Kako bi se osvetio radnicima hotela u Salzburgu-Lehenu, koji su ga izbacili zbog pušenja u sobi, ukrao je mobilni telefon na recepciji.

U St. Gilgenu je ušao u apartmansko naselje i ukrao nekoliko električnih uređaja. Završni račun pokazao je da je državljanin BiH u 17 dana izveo 18 kaznenih djela i napravio štetu od 15.000 eura.

To nije sve, otisci prstiju povezali su ga s nekoliko provalnih krađa u Salzburgu tijekom prošle godine.

Državljanin BiH priznao je sva kaznena djela i već je prebačen u zatvor Puch-Urstein.