Vijeće ministara BiH je na današnjoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o dopuni Odluke o vizama koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu s teritorija Saudijske Arabije.

Odlukom se nositeljima vrijedećih putnih isprava Saudijske Arabije, uz posjedovanje važeće višekratne schengenske vize ili vize zemlje EU, omogućava ulazak i boravak u BiH bez obveze pribavljanja vize.

Vijeće ministara je na sjednici utvrdilo i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putnih isprava. Ovim Sporazumom državljani BiH i Kine, nositelji vrijedećih biometrijskih putnovnica bit će oslobođeni obveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tijekom boravka do 30 dana.

Ministarstvo vanjskih poslova je zaduženo da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnji postupak, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova.