Policijska uprava Karlovačka priopćila je da su u jutarnjim satima 3. prosinca dva vozila nezakonito prešla granicu iz BiH u Hrvatsku. Tom prilikom su oštetili spuštenu rampu i ogradu na prijelaznom mjestu.

Ubrzo zaustavljeni

Policijski službenici su ubrzo zaustavili kombi bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka i osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine starosti 36 i 38 godina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u vozilima prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Utvrđeno je da su strani državljani koji su prevoženi, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćeno je iz PU Karlovačka.

Podnesene kaznene prijave

Nakon završenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih nadležnom državnom tužilaštvu podnijeli kaznene prijave. Također, protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava i zbog počinjenog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, dok je protiv 38-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog Krivotvorenja isprave budući da su na vozilu bile nepripadajuće registarske pločice.

Protiv obojice će također biti i podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakonika o Šengenskim granicama.