Putujući po Aziji, Matthew Corry je imao dva izbora: nositi prljavu ili mokru odjeću. Gledajući prijatelje kako vješaju čarape i donje rublje na prozorima autobusa, ovom studentu prava iz Sydneyja sinula je ideja o uređaju koji će brzo sušiti odjeću.
Rezultat je Dry-Go, mali uređaj težak 400 grama, koji suši odjeću za jednu minutu. Nakon toga je pokreno kampanju na Kickstarteru, gdje je dosad sakupio 4866 dolara, a njegov cilj je 10.000 dolara.

“Razmišljao sam o svojim putovanjima i shvatio da mi je neophodan uređaj koji mogu nositi sa sobom i koji će osušiti odjeću praktički u istom trenutku”, kaže Matthew.



“Proveo sam deset mjeseci radeći s dizajnerima, inženjerima i dobavljačima kako bismo napravili ovaj uređaj.”
Dry-Go koristi toplinu i strujanje zraka za sušenje odjeće u roku jedne minute. Pritom sva voda, odnosno vlaga od sušenja isparava kroz otvore na na uređaju.

Sve što treba napraviti je položiti odjeću između ploča, zatvorite ih i pričekajte 60 sekundi.

“Dry-Go je odličan za putnike, ali i skijaše koji su se smočili na snijegu. Jednako tako je praktičan za roditelje ako moraju ujutro osušiti školsku uniformu ili poslovne ljude koji se žele osvježiti između sastanaka”, kaže Corry.
Do kraja kampanje u trenutku pisanja ovog teksta ostalo je još 36 sati, pa postoji mogućnost da će Corry morati odgoditi početak proizvodnje Dry-Go uređaja. No, on je odlučan u svojoj namjeri da pomogne putnicima poput njega, već su mu na pameti neka poboljšanja i nadogradnje poput drške za lakše nošenje, pa čak i smanjenje trajanja sušenja na 45 sekundi.