Županijski odbor HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije svjestan odgovornosti koju su mu birači ukazali na Općim izborima 2018. nastavio je drugi krug razgovora o formiranju vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji. Razgovori s potencijalnim partnerima u novoj vladajućoj koaliciji nastavljeni su s predstavnicima HRS-a, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Ljubo Bešlić predstavio je predstavnicima HRS-a „Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022.“.

Tijekom sastanka vodstvo ŽO HDZ-a BiH izrazilo je nadu u formiranje stabilne višestranačke vlasti koja bi poduzimanjem odlučnih koraka pristupila donošenju paketa reformskih zakona potrebnih za stvaranje pozitivna poduzetničkog okružja i podizanja razine životnog standarda čime bi se pozitivno djelovalo i na demografsku sliku županije.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž je stava kako moramo biti svjesni da trenutna situacija u HNŽ-u iziskuje provedbu korjenitih gospodarskih, razvojnih, obrazovnih i drugih reformi, u čemu svoju aktivnu ulogu moraju imati svi akteri političkog djelovanja u ovoj županiji.

HRS će u HNŽ-u djelovati kao oporba, te će kroz oporbeno djelovanje inicijativama i sugestijama djelovati na nadogradnji Programskih odrednica djelovanja vladajuće većine u mandatnom razdoblju 2018.-2022. Kritički će upućivati na sve ono što budu smatrali pogrešnim u realizaciji navedenih programskih odrednica, no, jednako tako, podržat će se sve inicijative koje budu išle u skladu sa društvenim i hrvatskim nacionalnim interesima, priopćeno je.