Rusi su objavili snimku koja, kažu, pokazuje kako bombardiraju zapovjedni centar Islamske države te njihov kamp za obuku. Rusko ministarstvo obrane navodi kako su to snimke drugog dana bombardiranja ciljeva terorista na području Sirije, javlja RT.
Ministarstvo je objavilo da su njihovi avioni Su-24M i Su-25, izveli osam letova iz baze Hmeimem u Latakiji na mediteranskoj obali, prema terorističkim ciljevima.

Mete su određene prema prikupljenim obavještajnim podacima, a među metama su se našli zapovjedni centar Islamske države te kamp za obuku terorista.

Prema izjavi ministarstva, napadi na skladište oružja izvedeni su s 'kirurškom preciznošću', a daljnje eksplozije uslijed gađanja skladišta potpuno su uništile kamp.

Smatraju da je na taj način spriječeno da ISIS vrati zapovjedništvo nad provincijom Hama koju su ruske zračne snage bombardirale u srijedu.

Ministarstvo je objavilo snimku operacije koja pokazuje udar kojeg je izveo Su-24M.
 

Zapadnjaci se žale na rusku taktiku odabira ciljeva

Zapadni saveznici požalili su se da Rusi targetiraju i sirijske pobunjenike bliske Zapadu, a povodom toga, francuski predsjednik Francois Hollande, danas bi trebao razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Iako, Sergej Lavrov, minsitar vanjskih poslova uvjerava kako su ciljevi Rusije isti kao i ciljevi Zapada.

Međutim, Zapada mu ne vjeruje. Britanski Telegraph objavio je kako je Putinova igra u kojoj gađa sve pobunjenike protiv režim Bašara al Asada veoma opasna i da potiče rat bez kraja. Navode kako bi se i prozapadno orijentirani pobunjenici mogli okrenuti Islamskoj državi prije nego Asadu, ukoliko shvate da su stjerani u kuti.

Za to navode primjer Čečenije. 'Sudbina glavnog grada Čečenije tijekom Putinovog prvog tjedna na funkciji predsjednika Rusije 2000. trebala bi služiti kao upozorenje oko rješenja sirijske krize. Muškarac koji je počeo svoje predsjedništvo započinjujući Drugi Čečenski rat, poznaje samo jedan način rješavanja pobune - onaj koji je Bašar al- Asad primjenjivao od tada u Siriji.

Kada Putin kaže da pobjeda za Asada je jedini način da se okonča sirijska agonija, te da bi Zapad trebao osloniti na njegove napore - nitko ne bi trebao imati sumnje što to znači', zaključuju u Telegraphu.