Šokantna snimka iz Španjolske izronila je na internetu izazvavši jezu. Na njoj se vidi kako kirurg vadi antikni bodež iz prsa nekog muškarca. Oštrica se zabila odmah pored srca i liječnik je polako i nježno izvlačio bodež dok je srce pulsiralo u otvorenim prsima ranjenoga.

RT prenosi španjolske medije koji pišu da je ova nesvakidašnja operacija izvedena početkom ovog mjeseca u Sveučilišnoj bolnici Miguel Servet u Zaragozi.

Sam si zabio bodež u prsa

Bodež je bio u prsima neimenovanog 25-godišnjaka koji ga je našao u jednom antikvarijatu i tamo ga, na licu mjesta, zario sebi u srce. Liječnicima je rekao da je u trenutku tog čina bio ‘zbunjen’.

Operacija je uspješno obavljena, a liječnici kažu da mladić može biti sretan što je živ. Da se oštrica zarila pola centimetra dalje, probola bi mu srce i vjerojatno ne bi preživio. Pacijent je zbrinut u psihijatrijskoj bolnici i uspješno se oporavlja od operacije.

Dobar za rezanje svadbenih torti

Stručnjak za starine Jose Pascual kaže da je bodež dug 40 centimetara očito replika nekog vojničkog srednovjekovnog bodeža koji bi se danas najbolje mogao koristiti za rezanje svadbenih torti.
Mladiću koji ga je zabio sebi u prsa očito je imao nešto drugo na umu.