Zbog popriječenih teretnih vozila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Donja Jablanica putnička vozila prometuju jednom trakom naizmjenično, dok je za teretna vozila potpuno obustavljen promet.

Kako doznaje Bljesak.info, policija na sjevernom izlazu iz Mostara isključuje iz prometa kamione.

Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorena je dionica R-419 Rakitno – Blidinje.

Civilna zaštita Županije Zapadnohercegovačke u subotu je donijela Rješenje kojim se za sva vozila zabranjuje promet na regionalnoj cesti R-419, dionica Rakitno-Blidinje počevši od 13:00 sati.

Cesta je zatvorena zbog izuzetno izraženih vremenskih nepogoda praćenih snježnim padalinama i jakim vjetrom koji stvara zapuhe i smetove. Rješenje ostaje na snazi do opoziva, navode iz JU Ceste ŽZH. 

Na cestovnima pravcima Tarčin-Konjic i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog snijega i poledice na snazi je zabrana prometa za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na cestama u nižim predjelima kolnik je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se prometuje po mokrom kolniku.

Na cestama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Izdvajamo putne pravce: Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Policija iz prometa isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, a zbog otežanih uvjeta za vožnju ne preporučujemo putovanja bez veće potrebe.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona na GP Izačić.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.