I dok Komšić i DF izlaze iz vlasti i pozivaju premijera Novalića da podnese ostavku jer navodno ne postoji vladajuća većina u Federaciji BiH, današnja sjednica Doma naroda je pokazala kako u ovome entitetu postoji vladajuća većina.

Naime, prilikom glasovanja za danas donešene odluke 29 izaslanika je podržalo akte, što znači kako svakako postoji vladajuća većina u Federaciji BiH. Treba naglasiti kako su izaslanici iz reda DF-a glasali protiv donešenih odluka.

- Ovo je jasan pokazatelj kako postoji vladajuća većina u Federaciji i kako vlast i dalje funkcionira bez problema. Za očekivati je kako će isto stanje biti i u budućnosti - rekao je za Prvi.tv predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović.

Dodao je kako mu nije jasno ponašanje DF-a koji s jedne strane govori kako je prešao u opoziciju, a s druge strane ne želi napustiti pozicije koje ima u federalnoj Vladi.

- Ako netko već tvrdi kako je u opoziciji, onda bi valjda trebao napustiti i pozicije koje ima u vladi. Ovim putem pozivam ministre iz reda Demokratske fronte da podnesu ostavke na pozicije u federalnoj Vladi ako su prešli u opoziciju - poručio je Martinović.

Dodao je kako Federacije nema vremena za ovakve igre nego treba krenuti s rješavanjem konkretnih problema građana ovoga entiteta. - Ako gospoda želi izaći iz vlasti neka to i urade i napuste ministarska mjesta. Mislim kako se trebamo baviti rješavanjima konkretnih problema, a ne ovim pitanjima - zaključio je Martinović. (prvi.tv)