Na azijskim burzama danas se vrlo mirno trguje, jer investitori nisu dobili jasne smjernice s Wall Streeta na kojem su ključni indeksi dan ranije zabilježili tek blage promjene, dok se čini da pomalo popuštaju napetosti oko Sjeverne Koreje.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica bez japanskih jutros je u plusu 0,2 posto, no i dalje je znatno ispod rekornde razne koju je dotaknuo u srpnju.

Tokijski Nikkei gotovo da i ne bilježi promjene - u minusu je svega 0,05 posto

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un odgodio je odluku o ispaljivanju raketa prema Guamu dok čeka što će poduzeti SAD, izvijestili su sjevernokorejski državni mediji. Smanjivanje napetosti potaknulo je jutros skok južnokorejskog burzovnog indeksa Kospi za 0,7 posto.

Ipak, tržišta nemaju jasnih smjernica, tim više što u utorak ni na Wall Streetu indeksi nisu bilježili većih promjena - Dow Jones ojačao je blagih 0,02 posto, dok su S&P 500 i Nasdaq bilina malom gubitku od 0,05 i 0,11 posto.

Analitičari smatraju da su ulagači i dalje zabrinuti da bi retorika između američkog predsjednika Donlada Trumpa i sjevernokorejskog Kim Jon Una ponovno mogla zaoštriti.