Kakvu je samo prošlu sezonu imao Luka Modrić. Osvojio je treću uzastopnu Ligu prvaka te odveo Hrvatsku do senzacionalnog uspjeha i ulaska u finale Svjetskog prvenstva.

To je kapetanu Vatrenih donijelo nagrade za službeno najboljeg igrača u svijetu (FIFA) i Europi (UEFA), a u najužoj je konkurenciji i za Zlatnu loptu koju u prosincu dodjeljuje France Football.

Modrića je razumljivo, baš kao i kolegu mu iz reprezentacije Varanea, psihički i naročito fizički iscrpilo prvenstvo na kojem su igrali do zadnjeg dana. Dočeci i sve što je uslijedilo nakon očito su ostavili prevelik trag na njima.

Odlasci Cristiana Ronalda te Zinedinea Zidanea do temelja su uzdrmali Real, a loša forma najboljih igrača dodatno je podebljala krizu igre i rezultata. Hvaljeni trojac veznjaka Modrić - Kroos – Casemiro na udaru je žestokih kritika, a posebno se loše igre spočitavaju Hrvatu i Nijemcu.

Modrić na udaru žestokih kritika

Hrvatski kapetan trpi priličan broj kritika navijača. Spočitavaju mu slabu formu i fizičku pripremljenost, a predvodnik nogometnog žutog tiska u Španjolskoj, tabloid Don Balon, spominje ponude iz SAD-a i Kine za 33-godišnjaka iz Zadra.

Jasno je da su povezivanje Modrića s ligama poput MLS-a i kineske Superlige svojevrsna uvreda za službeno najboljeg nogometaša svijeta. Spominje se također i nastavak priče oko odlaska u Inter, što je puno realnija opcija, ako se već piše o odlasku iz Reala.

Marca pak piše kako je drugi po važnosti zadatak novog (privremenog) trenera Solarija da podigne Modrićevu formu. Ispred je samo kao najveći problem izdvojena ''kolektivna igra''.

Naravno, priča se stalno i tko je legitimni nasljednik Modrića. Dani Ceballos davno je predodređen za tu titulu, no mladi Španjolac se dosad nije baš nešto nametnuo kao ekspresno rješenje za lošu formu Realovih veznjaka. Sad ga neki ponovo guraju u prvih 11.

Modrić je još jednom sjetio sve čari igranja za službeno najveći klub na svijetu. Ako ubrzo ne digne formu, kritike će postati sve glasnije i preselit će se iz žutog tiska na naslovnice udarnih sportskih dnevnika gdje bi zbog titule najboljeg na svijetu uskoro mogao biti krivac broj 1.

gol.hr