Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da mu, kada ide u Sarajevo, nije svejedno što jede i pije "jer se bojim da bi me netko mogao otrovati".

Dodik je sinoć dao veliki intervju za RTRS u kojem je, manje više bez ikakvih potpitanja voditelja, održao jednosatni monolog u kojem je, između ostalog, isticao svoju ulogu u nekim događajima iz povijesti što je sve skupa teško ili nemoguće provjeriti.

Tako je Dodik pričao o tome kako je posredovao u pregovorima između NATO-a i Srbije u kojima je, kako je naveo, osobno od tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tražio da napravi određene ustupke kada je u pitanju Kosovo kako ne bi došlo do NATO bombardiranja tadašnje SR Jugoslavije.

Također, naveo je kako se suprotstavio Miloševiću kada je od njega tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a, kao i mnoge druge događaje koji su se navodno odigrali koncem devedesetih godina prošlog stoljeća.

U nastavku je pričao kako se odupro pritiscima koje su na njega vršili visoki dužnosnici SAD-a, koji su od njega, ispričao je, tražili da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena Republika Srpska i biranje jednog predsjednika na nivou čitave države. Sve je to on, kako kaže, kategorično odbio, a onda krenuo "rješavati križaljku usred sastanka", prenosi Klix.ba.

"U Sarajevu nikad ne pijem vodu, flašica je uvijek tu"

No ono što je posebno zanimljivo u intervjuu, su ono što je Dodik izrekao od 34. minute intervjua.

"Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo što jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bih trebao biti naivan da me neko tamo zavali i otruje. Što imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I dan-danas kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, je l' tako", rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

Zaključio je da, što god tko mislio o tome, baš ga briga.

"Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, što god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije", zaključio je Dodik.