Milorad Dodik novim je istupom ponovno zapalio Bosnu i Hercegovinu.

U govoru koji je održao na predizbornom skupu svoje stranke u Istočnom Sarajevu uvrijedio je svog protukandidata za srpskog člana Predsjedništva, i ne samo njega, a pored toga je sugerirao Srbima u Istočnom Sarajevu da vrate naziv Srpsko Sarajevo, što su Bošnjaci shvatili kao novu Dodikovu provokaciju.

"Organizirajte referendum i vratite naziv Srpsko Sarajevo. Na to imamo pravo i to nam nitko ne može zabraniti. Predlažem da to uradimo već na proljeće", kazao je Dodik.

Uz to, prenio je riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da se strane ambasade miješaju u izbore u RS. Podsjetio je da je Mladen Ivanić, njegov protukandidat za Predsjedništvo BiH, rekao da se Srbija miješa u izbore u BiH.

Dodik o "seronjama" i "kretenima"

Za sebe je kazao da je jedini predsjednik Republike Srpske koji je spojio dva mandata.

"Ja moram biti s vama prisan pa ako nešto opsujem nemojte zamjeriti. Kakav seronja može biti čovjek da ode u Sarajevo i da ne postupa pod zastavom RS. To nalazim u liku i djelu Mladena Ivanića. Ja to neću raditi. Tražit ću odmah da tužimo Ashdowna, onog kretena koji nam je nanio najveće zlo. Ako neće prihvatiti da istaknemo zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva onda neće imati ni svoju. Ako neće da prihvate RS, zašto bih ja prihvatio BiH? Neću dati dalje da idemo u NATO pakt koji nas je bombardirao, neću dozvoliti da NATO održava vježbe u RS i vezivat ću se za Srbiju i Rusiju. U nedjelju ću biti s Putinom i prenijet ću mu pozdrave", poručio je Dodik na ovom skupu, a prenosi klix.ba.