Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da odlazeći ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković ako ne dovlači urme iz Katara, onda "baca" budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao cijeli mandat.

"Umjesto da se sa stranačkim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu prijetnja ne samo BiH, već cijeloj Europi, Turkovićeva pokušava da svoj otrov prospe po Republici Srpskoj i Ruskoj Federaciji", izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentira optužbe Turkovićeve u vezi s dodjelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne Republike Srpske na obilježavanju Dana Republike.

Dodik je istakao da pod himnom Republike Srpske, koja joj smeta, nije stradao nitko u svijetu, ali pod uzvikom "Alahu ekber", koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je tisuće Europljana i Amerikanaca.

"Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike europske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu s Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra", naglasio je Dodik.

Što se tiče izjave Turkovićeve da je dodjela ordena Putinu "šamar cijelom svijetu", Dodik je podsjetio da kod Srba ima izreka, koja kao da je nastala zbog nje, a koja kaže: "Svaka joj je za šamara".