Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gost je emisije na FACE TV-u kod Senada Hadžifejzovića.

Kako je istaknuo, nema nikakve izvanredne situacije u Bosni i Hercegovini te za politike Republike Srpske ne stoji namjera izazivanja bilo koga.

Poštivanje Daytona

Dodik je istaknuo kako Republika Srpska poštuje Daytonski sporazum te ne postoji plan o secesiji.
 


"Nitko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo u BiH, mi smo kao Republika Srpska ušli u BiH, nemamo plan secesije, ali ako svi naši napori ne uspiju, imamo plan da se razdužimo s FBiH. Mi imamo odnos s FBiH koja je strana Daytonskog sporazuma. Ako imamo što da razgovaramo, mi treba da razgovarao s FBiH, a ne s organima BiH koji su izvedeno" poručio je predsjednik Srpske za Face TV.

On je naglasio da se ni od jednog političara iz Republike Srpske ne može čuti priča o ratu, za razliku od političara iz FBiH.

Dodik je rekao da Bošnjaci ruše Daytonski sporazum.

"Narativ koji se stvorio u Sarajevu da mi ne poštujemo Dayton je izvrnut. Njega ne poštuje bošnjačka politička struktura" rekao je Dodik.

"BiH nema bez RS-a"

On je istaknuo kako srpski narod neće živjeti u BiH koja je mimo Ustava i da nema BiH bez Republike Srpske.

"BiH nema bez Republike Srpske i to se mora uvažavati" naglasio je Dodik.

On je rekao da poslije rezolucije o Srebrenici ništa neće biti isto i da će Republika Srpska raditi u svom interesu.

Govoreći o ekonomsko-političkoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Srpska ima dinamiku koja nije ugrožena, da vodi zdrave političke procese i da je nedavno okupljanje na mitingu u Banja Luci bilo pokazatelj tog dobrog raspoloženja.

On je rekao da su u Republici Srpskoj investicije na sve većem nivou, da se otvaraju tvornice te najavio otvorenje novih.

"Republika Srpska ima dinamiku koja nije ugrožena" istaknuo je Dodik, prenosi "RTRS".