Predsjedavatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da posljednja odluka SIP-a BiH predstavlja čisti etnički inženjering.

Istaknuo je da je odluka SIP-a da se ponište izbori u Doboju i Srebrenici sramotna.

"Ona je usmjerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore. Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mjesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovdje se radi o čistom inženjeringu. SIP je pod čistim upravljanjem stranaca", rekao je Dodik.

Poručio je da se ovo nije smjelo dogoditi, te dodao da odluka SIP-a predstavlja ozbiljan presedan.

"Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se autocesta, bolnica, dvorana i sada netko to želi zaustaviti", naveo je Dodik, koji je i lider SNSD-a, prenosi RTRS.

Dodik je izjavio da se ovdje radi o jednoj sramotnoj koaliciji SDS-a i PDP-a, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

"Ne mogu poništiti dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobijediti. Tamo gdje su Srbi pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura. SNSD će početi aktivnosti da bojkotira izbore 2022. godine", poručio je Dodik.

Podsjećamo, Središnje izborno povjerenstvo BiH poništila je danas izbore u Srebenici i Doboju, koji su održani 15. studenog 2020. godine.