Dodik će u Tužiteljstvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je, putem odvjetnika koji su vodili pregovore, inzistirao ministar unutarnjih poslova Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavit će se do kraja tjedna u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organiziranja refrerenduma u Srpskoj, saznaje BN televizija iz izvora u Tužiteljstvu BiH.

Naš izvor tvrdi da će Dodik u Tužiteljstvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je, putem odvjetnika koji su vodili pregovore, inzistirao ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog sigurnosnih razloga, odnosno straha da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužiteljstvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu 'Stanari''.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine milijuna maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.