Štitio sam čak i muslimanske interese smatrajući da oni ne trebaju biti konfrontirani s druga dva naroda u BiH. Nažalost, nismo napravili ništa, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će nastaviti braniti srpske interese bez obzira na sve pritiske međunarodne zajednice.

Dodik je istaknuo da i dalje vjeruje u samostalnost Republike Srpske jer BiH neprestano pokazuje nesposobnost.
 

On je naglasio da neće dopustiti da se srpski narod nađe ponovno u podređenoj poziciji kao ranije, poput stradanja od ustaša u Јasenovcu.

Volim svoj narod i uvijek ću, ne mrzeći druge. To nikako nije jeres, rekao je Dodik za Televiziju UNA.

On je ponovio da je nemoguće ostvariti unitarnu BiH te da treba stremiti ciljevima da svi konstitutivni narodi u BiH zajedno žive kao dobri susjedi, a ponovio je i da želi mir i stabilnost te dobro svim ljudima.

On je podsjetio da je BiH zemlja pod moranje čije je opstajanje definirano uz pritisak stranaca, kao i da nije željeno mjesto za mnoge, pa i brojne Bošnjake koji smatraju da je u njihovu korist i pod utjecajem stranaca ovdje moguće održati status quo, prenosi N1.

Dodik je naglasio da je u Predsjedništvu BiH nastupao s ciljem da se smanji međunarodni intervencionizam i nametanje rješenja sa strane i da se sve dovede u ustavni okvir, u čemu je, smatra, uspio, iako su dva ”muslimanska” predstavnika u Predsjedništvu BiH bila protiv njega. Nismo napravili ništa.

Štitio sam čak i muslimanske interese smatrajući da oni ne trebaju biti konfrontirani s druga dva naroda u BiH. Nažalost, nismo napravili ništa, rekao je Dodik.
 

On je naglasio da je spriječio sve što se htjelo nametnuti, da nije oklijevao iskoristiti sva prava, napomenuvši da muslimani (koji su prema Ustavu BiH ustavna kategorija) u BiH ne žele dogovor već dominaciju i eliminaciju Srba i Hrvata kao konstitutivnih naroda.

Kod njih nema razlike o ovom pitanju ni u vlasti, niti opoziciji, rekao je Dodik.

On je ponovio da stranci misle da u BiH mogu raditi što hoće, što pozdravljaju druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, a to sve govori da je BiH nemoguća.

Stranci nas smatraju ljudima nižeg reda. Kažu da se nepotrebno sukobljavam s Njemačkom. To uopće nije nepotrebno jer su prije godinu dana počeli govoriti da sam ja problem zato što nisam pristao na Christiana Schmidta, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci rade sve da bi ga ocrnili, kao i srpski narod. Traže osvetu?

U BiH se traži osveta, a to žele muslimani. Oni bi najradije pola Srba pobili, a pola nas izbacili odavde. Nemaju se za što svetiti Srbima koji su stradalnički narod. Na ovim postulatima je nemoguće imati unutarnji dijalog, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Bakir Izetbegović pozvao SDS i PDP, a nekima nudio i novac za promjenu vlasti u Republici Srpskoj što su neki prihvatili.

Mirko Šarović je na ovo pristao i koristio neke benefite. Nemam pravo da kao izabrani službenik ovog naroda ignorirati trenutnu, niti povijesnu situaciju, kaže Dodik.

(www.jabuka.tv)