Dražen Cvetković s krivotvorenom diplomom magistra latinskog jezika i povijesti predavao je latinski i povijest u čak dvije bjelovarske srednje škole i time je postao dvanaesta osoba za koju je utvrđeno da je u hrvatskim školama radila s krivotvorenom diplomom.

Kad ga je ravnatelj Ekonomsko-birotehničke škole iz Bjelovara Vojislav Kranželić ovih dana suočio s time da mu je diploma koju im je predao krivotvorena, Cvetković se, kaže ravnatelj Kranželić, "pravdao da im je greškom donio krivu diplomu".

- Kada smo preko Ministarstva vanjskih poslova dobili dopis iz Graza, rekao je da je pogreškom donio krivu diplomu jer mu je prava ostala u MUP-u. Kazao je da ide u Zagreb, valjda po pravu, te je donio fotokopije nekakvih dviju potvrda iz Austrije. Izravno smo kontaktirali fakultet i odmah su nam odgovorili da su i te potvrde lažne - ispričao je za Jutarnji list ravnatelj Kranželić.

Cvetković je, naime, od 2002. godine radio u Medicinskoj školi, a kasnije je satnicu popunio radom u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Bjelovaru. Pokušali su novinari u srijedu navečer doći do Cvetkovića, ali na poruke koje su mu ostavili na društvenim mrežama nije odgovorio do zaključenja teksta, a ni na telefon nitko nije odgovorio.

- Kod nas je predavao četiri sata latinskog i četiri povijesti, a u Medicinskoj školi 13 sati, norma je 21 sat - kaže ravnatelj Kranželić te dodaje da je dodatno interesantno da je Cvetković, prije nego se zaposlio u školi, "radio u Ministarstvu unutarnjih poslova".

- U radnoj knjižici navedeno je da je oko šest godina radio u MUP-u - kaže ravnatelj Kranželić koji je dodatno ostao iznenađen kad mu je Cvetković dostavio i četvrti dokument za koji su također utvrdili da je krivotvoren.

- Donio je potvrdu Filozofskog fakulteta u Zagrebu da je njegova diploma ekvivalent onoj koja se stječe kod njih. I to smo provjeravali pa su nam s Filozofskog fakulteta odgovorili da je i to krivotvorina - kaže ravnatelj Kranželić.

Ministarstvu unutarnjih poslova poslali su, kaže , upit o diplomama odnosno ispravama kojima raspolažu od Cvetkovića te da im ih po mogućnosti dostave. Protiv Cvetkovića je, naime, Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave, a u obje škole je dobio izvanredni otkaz.

Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović ranije je za Bjelovar.live izjavila da nikada nije sumnjala da Cvetković nema kvalifikacije za nastavnika. Upravo pred tom srednjom školom Cvetković je 2011. godine zaslužio nagradu Ponos Hrvatske. Od nasilnika iz druge škole branio je učenika prvog razreda.

- Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu, uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari koji su prekinuli brutalni napad, rekao je tada Cvetković.