Novak Đoković ispao je u četvrtom kolu Australian Opena! Šokirao ga je Južnokoreanac Hyeon Chung pobjedom 7:6, 7:5, 7:6.

Đoković, kojem je ovo bio prvi turnir nakon pola godine i Wimbledona s kojeg se povukao zbog ozljede lakta, nije mogao pronaći rješenje za devet godina mlađeg igrača koji je sve podsjetio upravo na Novaka.
 
"Ono što je Đoković radio suparnicima posljednjih pet godina, to Chung sada radi njemu", najbolje je britanski tenisač Jamie Murray opisao fantastičnu igru 58. na svijetu.
 
Đoković, šesterostruki osvajač Australian Opena, u prvom setu imao je dva breaka zaostatka, a kada se vratio i izborio tie-break svi su bili uvjereni da je prelomio meč. Međutim, Chung je 13. igru odigrao maestralno i poveo u setovima.
 

U prvom gemu drugog seta Đoković je propustio četiri break-lopte, a zatim odmah izgubio servis. Ipak, sredinom seta se vratio, ali je ponovno pao u završnici seta. Isto mu se dogodilo i u trećem setu.

"Ne znam kako sam ovo uspio, zaista ne znam. Za mene kažu da podsjećam na Novaka, ali ovo je senzacionalno", oduševljen je 21-godišnji Južnokoreanac.
 
Đoković, koji je nakon prvog seta zatražio pomoć liječnika, izgledao je solidno, ali je Chung odigrao nevjerojatan meč i zaustavio je sve nalete srpskog tenisača. Posebno je impresivan bio u spašavanju break-lopti i odlučujućim poenima.
Chung će za polufinale igrati protiv Amerikanca Tennysa Sandgrena koji je s 3:2 pobijedio Austrijanca Dominica Thiema.