Srpski tenisač Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, javili su srpski mediji. Đoković je igrao na teniskom turniru Adria Tour u Zadru.

U nedjelju je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža kako je zaražen koronavirusom i zbog toga je otkazano finale humanitarnog teniskog turnira Adria Tour u Zadru.

Đoković se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera.

Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period, prenosi Klix.ba.

U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fair-playa. Cilj je bio i da pomognemo humanitarnim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje.

Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati.

Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro.

Ja ću ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana”, poručio je Novak.

Dan kasnije potvrđeno je kako su koronavirusom zaraženi i Borna Ćorić, kao i kondicijski treneri Đokovića i Dimitrova. U ponedjeljak je objavljeno kako je zaražen i Viktor Troicki, ali on nije igrao u Zadru.

Adria Tour trebao se nastaviti u Banjoj Luci 3. i 4. srpnja, ali će on sada vjerojatno biti otkazan.

Đoković je 5. srpnja trebao igrati i meč protiv Damir Džumhura u Sarajevu. Naš najbolji tenisač nije putovao u Zadar, a jučer je njegov nalaz na koronavirus bio negativan.