Boris Becker više nije trener Novaka Đokovića, potvrdio je srpski tenisač! Legendarni Nijemac i jedan od najboljih tenisača današnjice okončali su suradnju poslije tri godine i 25 osvojenih turnira.

Đoković je tijekom suradnje sa Beckerom osvojio šet Grand slam titula, po dva Australian opena i Wimbledona, te po jednom US Open i Rolland Garros, koji mu je bio prvi u karijeri.

Međutim, posljednjih šest mjeseci Đoković je izgubio formu koja ga je krasila godinama, ostao je bez dva GS, doživio je debakl na Olimpijskim igrama, te ostao bez prve pozicije na ATP ljestvici poslije više od 200 tjedana, prenosi B92.

U tom periodu u njegov stručni stožer je osim Beckera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španjolac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Sve se preokrenulo poslije povijesnog trijumfa u Parizu, uslijedio je žestok pad forme Đokovića, koji nije krio da mu tenis više nije bio prioritet, a Becker je na to ukazivao izjavama o slabijem ritmu treninga na Wimbledonu.

Nijemac je branio svog štićenika istaknuvši da razumije njegovu želju da se 'opustio' poslije nekoliko godina žestokog ritma i posveti obitelji, ali nije podržavao dolazak Imasa i forsiranje njegovog sustava 'ljubavi i mira', pa on i Vajda nisu bili uz Đokovića na Mastersu u Parizu na kojem je Srbin i ostao bez prvog mjesta.

Đoković je čak gostovao Imasu u Marbelli prilikom njegovog višesatnog programa meditacije gdje ga je opisivao kao gurua zbog psihološkog pristupa. Nakon što je na kraju godine doživio i potpuni slom na Završnom turniru u Londonu, rastanak je bio neminovan.