Policija je uhitila i podigla kaznenu prijavu protiv 25-godišnje hrvatske državljanke, koja je iz BiH u Hrvatsku pokušala prokrijumčariti tri raketna i jedan ručni bacač, koje je nosila u osobnoj prtljagi.

Djevojka je u trenutku uhićenja bila putnica u autobusu. Protiv nje je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo optužnicu.

"U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 18. prosinca 2017. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 25-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

"Osnovano se sumnja da je 25-godišnjakinja 16. prosinca 2017. u 15:35 sati kada je kao putnica u autobusu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na MCGP Stara Gradiška, u osobnoj prtljazi prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22", navodi se dalje u priopćenju.

Po prijedlogu ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je 25-godišnjoj osumnujičenici istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.