Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zajedno sa policijom Brčko distrikta realizirali su danas akciju pod kodnim nazivom "Jezero" i uhitili četvero ljudi osumnjičenih za trgovinu ljudima.

Kako "Nezavisne" neslužbeno saznaju, uhićeni su Nedžad Arapović (41), Senada Imširović (41), Suad Tahirović (33), kao i Zlatko Beganović (20).

Izvor Nezavisnih iz policije ispričao  je kako je ova grupa prvo kupila maloljetnu djevojčicu, a zatim je eksploatirala na razne načine.

"Iskorištavali su je maksimalno, a najviše su je tjerali da prosi. Bila je udata za Beganovića, pa se njemu na teret stavlja i kazneno djelo izvanbračne zajednice sa mlađim maloljetnikom", kazao jeizvor.

Inače, uhićeni su privedeni u službene prostorije SIPA u Tuzli i policije Brčko distrikta u Brčkom, gdje je u toku dana izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se postupajući tužitelj odlučiti o određivanju pritvora.

Podsjećamo, početkom travnja ove godine u Bihaću uhitili su Abdiju Osmanovića (47), također zbog trgovine ljudima.

On je također sebi kupio djevojku koja mu je robijala dvije godine i koju je iskorištavao za svakodnevno prosjačenje, a uz sve to je bila mentalno zaostala, piše Nezavisne.