Nesreća sa smrtnim ishodom u Sloveniji dogodila se jučer, kad su dvije maloljetnice pred dolazećom kompozicijom vlaka između dvaju kolosijeka fotografirale selfieje.

Pri tome je jedna od njih smrtno nastradala, a druga je uspjela odskočiti, ali je zbog šoka završila u bolnici, prenose mediji.

Nesretna 14-godišnja maloljetnica koja je u utorak umrla i njezina vršnjakinja fotografirale su se između tračnica uz željezničku platformu pred vlakom koji je velikom brzinom dolazio iz smjera Ljubljane.

Vozač lokomotive zvučnim signalima upozoravao je na dolazeću opasnost, na što maloljetnice nisu reagirale, opisao je u srijedu tragični događaj u izjavi za novinare glasnogovornik policije Miran Šadl.

Po njegovim riječima tek u zadnji čas djevojčice su odskočile, no jedna od njih nije bila uspješna te je od udara vlaka i dobivenih ozljeda na mjestu preminula, a druga je zbog šoka završila u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubojstvo ili tuđu krivnju pri nesreći i isključili moguću odgovornost vlakovođe.

Kako od izvora bliskih policiji doznaje mariborski dnevni list Večer, istražitelji se pitaju nije li tragedija možda rezultat nekog opasnog izazova kojim se tinejdžeri poslije hvale kao svojim pothvatom na društvenim mrežama.