E to se zove hrabrost! Jedanaestogodišnji dječak pitao je princa Williama o njegovoj financijskoj situaciji tijekom prinčeva posjeta Hideaway Youth Projectu u Manchesteru u Engleskoj.

Dječak, po imenu Amir Hassan, izravno došao Williamu i upitao ga: "Koliko imaš novca na svom bankovnom računu?", prenosi britanski Telegraph.

Budući kralj prasnuo je u smijeh prije nego što je priznao da "ne zna".

Djeca su prisustvovala njegovu posjetu jer su radila na umjetničkom projektu koji je uključivao šišanje frizura poput onih iz časopisa, a navodno su ga pitala želi li im se pridružiti.

"Ja sam doslovno zadnja osoba koju biste trebali pitati", šalio se William i dodao: “Moja kosa nestaje.”

U prinčevu obranu, moguće je da nema pojma koliko novca ima jer prema protokolu, članovi kraljevske obitelji nikada ne nose gotovinu sa sobom. To je navodno iz sigurnosnih razloga, iako je poznato da je baka princa od Walesa, pokojna kraljica Elizabeta II. nedjeljom u torbici imala novčanice jer ih je donirala crkvi.

No jedno je sigurno, Williamu sigurno nisu leptirići u novčaniku. Kada je njegov otac, kralj Charles, stupio na prijestolje, William je naslijedio Vojvodstvo Cornwall, koje vrijedi oko 1,3 milijarde dolara. Vojvodstvo se sastoji od poljoprivrednog zemljišta, imovine i komercijalnih poslova, a stvorio ga je kralj Edward III. davne 1337. godine kako bi osigurao prihod prijestolonasljedniku.

Kralj Charles njime je plaćao život i javni rad prijestolonasljednika i njegove uže obitelji, a tako ga koristi i William.

“Počeo sam razmišljati o tome kako ću jednog dana naslijediti Vojvodstvo”, rekao je William u dokumentarcu “Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall” i dodao: “Pa, budite uvjereni da neću činiti ništa što bi moglo uzrujati narod. Učinit ću otprilike isto što i moj otac. Nisam toliko zaljubljen u arhitekturu - to je jedina razlika."