Na planinskom prijevoju  Borova glava, koji se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad - Kupres u posljednje vrijeme manje skupine divljih konja koji imaju svoje stanište u blizini slobodno se kreću prometnicom stvarajući probleme u prometu.

Prema informaciji dobivenoj od djelatnika na održavanju cesta i od vozača koji svaki dan prometuju na toj dionici, ovi konji u manjim skupinama silaze sa njihovog okupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava, odnosno na samu prometnicu, u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Djelatnici na održavanju cesta upozoravaju da, kada ralica prođe i baci sol po prometnici a najčešće tijekom jutarnjih i večernjih sati, postoji velika vjerovatnoća njihovog silaska na cestu i ako uz to još ima magle, čine veliku opasnost za vozače a i za same njih je mogućnosti ozljeđivanja velika.

MUP Hercegbosanske županije šalje upozorenja vozačima koji voze ovom prometnicom da budu obazriviji tijekom zimskih dana  a shodno tome su i postavljeni prometni znaci koji upozoravaju na konje na Kruzima-Borovoj glavi. (prvi.tv)