Domagoj Vida (28) nakon pet godina i 160 utakmica za kijevski Dinamo odlazi iz kluba u kojem je igrama, borbenošću, ali i golovima (zabio ih je 13, sasvim solidno za braniča) postao miljenik navijača i kapetan velikog kluba.

U ukrajinski Dinamo došao je iz zagrebačkog u siječnju 2013. i postao nezamjenjivi, polivalentni branič kluba s kojim je osvojio po dva ukrajinska prvenstva i kupa.
 
Vidi ugovor s Dinamom ističe za tri tjedna, zadnjeg dana ove godine i iz kluba odlazi kao slobodan igrač.
 

S navijačima i Dinamom oprostio se nakon sinoćnje utakmice protiv Partizana u Europa ligi, na kojoj nije igrao zbog ozljede. Na tribinama su njemu u čast razvili hrvatsku zastavu, a klub se od njega na Twitteru oprostio s uplakanim emotikonom i riječima: "Domagoj, hvala ti na svemu."

S obzirom na to da za Vidu ne treba platiti odštetu, a radi se o prekaljenom internacionalcu (55 utakmica za Hrvatsku, 68 utakmica u europskim kupovima) u naponu snage, ne čudi da ga žele iznimno ugledni klubovi.
 
Milan, Everton i Bešiktaš već su dulje zainteresirani za njega, a turski mediji tvrde da u siječnju potpisuje za prvaka te zemlje.