Talentirani MMA borac Ivan Sičaja (26) imat će profesionalni debi na FNC-u 6 u Karlovcu 17. lipnja. Protivnik će mu u kategoriji do 66 kg biti Mateo Bolfan (2-1).

Borac je i Ivanov mlađi brat Tomislav (23). Tek se zaposlio u policiji, radi u zatvoru u Sarajevu i nije još spreman posvetiti se samo MMA-ju. Braća Sičaja dolaze iz Sopota, mjestašca na obalama Ramskog jezera.

- Bavio sam se karateom do 17. godine, ali dosadilo mi je. Brat i ja oduvijek smo pratili MMA, budili se i gledali borbe Mirka Filipovića - priča nam Ivan pa dodaje:

- U podrumu obiteljske kuće uredili smo prostor za trening, složili tatami. Gledali smo videa na YouTubeu i kao samouki borci prijavili se na prvi FNC-ov amaterski turnir. Roditeljima nismo smjeli to ni reći. Otac ima samoposlugu, majka se brinula... Tomislav je osvojio turnir, a ja sam pobijedio prvu borbu pa slomio šaku te sam morao odustati.

24sata

 Sičaja je osnove partera naučio u Linzu iz Bugojna, a prije dolaska u zagrebački ATT nekoliko mjeseci trenirao je u mostarskom klubu Slava MMA | Foto: Marko Andrijašević/FNC
'Ako do 30. ne uspijem, idem raditi'

Sičaja je diplomirao radiologiju u Mostaru, ali nakon FNC-ova turnira shvatio je da je MMA nešto čime se želi baviti.

- Preselio sam se u Zagreb i počeo trenirati u ATT-u. Za život zarađujem konobareći. Ako do 30. godine ne uspijem u ovom sportu, vratit ću se u BiH, podignuti kredit kao svi normalni ljudi, kupiti kuću i zaposliti se u bolnici - kazao je Sičaja.

Jedan je od najvećih uspjeha za Sičaju osvajanje prvog mjesta u A klasi do 70 kilograma na turniru Fight Games 12 u Vrbasu krajem prošle godine.

- Pobijedio sam tamo puno iskusnijeg srpskog borca Nikolu Đurđeva.

24sata

'Bilo mi je neugodno vraćati udarce'

Kako je trenirati u zagrebačkom American Top Teamu?

- Treniram s borcima koje sam praktički do jučer gledao na televiziji..., tu su Francisco Barrio, Filip Pejić, Ivica Trušček. Moram priznati da mi je u početku bilo čak pomalo i neugodno vraćati im udarce na sparinzima. Navikao sam se tek sad, trebalo mi je godinu dana - smije se mladić pa dodaje:

- Osjećam da napredujem. U početku Truščeku i društvu ništa nisam mogao braniti, a sad se gotovo ravnopravno nosim s tim velikim imenima.

24sata

Ramski borac veliki je zaljubljenik u motocikle.

- Padao sam s motora četiri puta. Jednom prilikom u zavoju me čovjek zakačio retrovizorom i pukla mi je slezena te su mi je morali odstraniti. Danas nemam baš nikakvih posljedica. Štoviše, ništa me ne boli dok trčim, ha-ha - zaključio je.

Borbu Ivana Sičaje možete pratiti u petak, 17. lipnja s početkom u 20 sati na YouTubeu kanalu 24sata, dok PPV možete kupiti pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj ili putem FNC.tv platforme.

24sata.hr