Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazahstansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem u donji desni kut.

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost.

Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za konačnih 2-0.

Hrvatski prvak je sa šest bodova privremeno skočio na drugo mjesto u skupini, iza vodeće Viktorije Plzen koja je s 12 bodova osigurala prvo mjesto i plasman u osminu finala.

Dinamo će 14. prosinca protiv Ballkanija na Maksimiru loviti pobjedu ili remi za plasman u nokaut fazu, koja će biti odigrana u veljači sljedeće godine.