Nogometaši Dinama potpuno su zasluženo po 17. put postali pobjednici Hrvatskog kupa pobijedivši u uzvratnoj finalnoj utakmici domaću Rijeku sa 3-1 (2-0) pred više od 8000 gledatelja okupljenih na stadionu na Rujevici.

Dinamo je time 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio Kup. Osam puta je pobjednik bio Hajduk, dok je Rijeka ostala na šest trofeja. Dinamo je prije ovosezonskog slavlja zadnji put bio pobjednik Kupa 2021. godine, a u posljednjih šest sezona Dinamo, Hajduk i Rijeka su ravnomjerno podijelili osvajanje Kupa, svaka je momčad po dva puta bila najbolja.

Veliki korak prema osvajanju SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo je napravio tijekom prvih 45 minuta kada je došao do dva gola prednosti.

Nakon lijepe akcije gosti iz Zagreba su poveli u 28. minuti kada je Petar Sučić pogodio suprotni kut.

U 42. minuti Dinamo je povećao prednost kada je precizan s vrha šesnaesterca bio Martin Baturina.

Između ta dva gola tresla se i domaća vratnica, naciljao ju je Bruno Petković.

Zbog pravila gola u gostima Rijeci su u nastavku ogleda trebala čak tri gola kako bi stigla u prednost, no Dinamo je lakoćom čuvao vodstvo.

U drugom poluvremenu se igralo vrlo nervozno i žestoko s obje strane. Prave prilike su bile rijetkost, a sve je zaključeno u 82. minuti kada je Dinamo zabio i treći gol.

Sjajnu asistenciju je poslao Petković, a Marko Bulat je zabio za 3-0.

U sudačkoj nadoknadi Rijeka je ipak zabila počasni gol. Vrlo lijepo je u 92. minuti iz slobodnog udarca konačni rezultat postavio Toni Fruk, piše Hina.