Nakon što je jučer Rijeka slavila na Rujevici 2:1 nad Slaven Belupom, Dinamo je na Poljudu s 0:2 (0:2) bio bolji od Hajduka u prvom susretu polufinala Hrvatskoga kupa.

Modri su sve riješili u prvom poluvremenu, a u drugome je Hajduk živnuo, ali bez konkretnog učinka. Hajduk i Dinamo će u Splitu igrati i u nedjelju, 20. ožujka u dvoboju 28. kola HNL-a, a potom će u srijedu 6. travnja odigrati uzvratni susret polufinala Kupa na stadionu Maksimir.

Prvu priliku na utakmici bilježimo u šestoj minuti, Pjaca je lijepo prošao Jeffersona i uposlio Roga, koji je izbjegao zaleđe, no Kalinić brani udarac bivšeg igrača Splita u stopostotnoj situaciji.

Dvije minute kasnije Soudani si je dao predug for, a u 13. minuti Šimić je klizećim startom u zadnji trenutak oteo loptu ispred Roga nakon ubačaja Muse.

Dinamo je puno više i opasnije prijetio, a nagrada je stigla pogotkom Soudanija s ruba šesnaesterca u 23. minuti. Dodao mu je Pjaca, Milić je samo promatrao Dinamovog napadača, a ovaj je smirio loptu i poslao je prizemnim udarcem u bliži kut - 0:1.

U 29. minuti školska akcija Dinama, koju je nakon ubačaja Soudanija s boka udarcem iz prve s 10-ak metara završio Ante Ćorić - 0:2, prenosi HRT.

U 30. i 39. minuti ponovno prijete Rog i Pjaca, da nije bilo Kalinića Dinamo bi već u prvom poluvremenu deklasirao Hajduk, koji je tek u 43. minuti udarcem glavom Tudora zaprijetio mreži gostiju.

Počelo je drugo poluvrijeme, a jedina izmjena je Velez umjesto Mujana u redovima splitske momčadi.

Hajduk je u nastavku zaigrao nešto konkretnije. Sušić je u 54. minuti ubacio opasnu loptu, koju nakon gužve Sigali čisti. Bila je to vjerojatno najbolja šansa Hajduka u ovom susretu.

Marko Pjaca je zbog ozljede zamijenjen, u igru je ušao mladi Brekalo. U 70. i 73. minuti iz daljine prijeti Roguljić, Hajduk je i dalje bolji nego u prvih 45 minuta, ali nedovoljno konkretan za pogodak, pa je Dinamo zasluženo pobijedio s 0:2.

Modri su ovom pobjedom produžili niz bez poraza u najvećem hrvatskom derbiju na 13 susreta. Pritom su upisali devet pobjeda i četiri neodlučena ishoda. Posljednji put Hajduk je pobijedio Dinamo u rujnu 2013. godine rezultatom 2:0.