Dinamo je svoj plasman u nokaut fazu Europske lige davno osigurao, a večerašnja utakmica im nije ništa značila osim poboljšanja hrvatskog nacionalnog koeficijenta. No, za trenera Modrih Nenada Bjelicu večeras nije bilo kalkulacija. U 6. kolu skupine D izveo je najjači mogući sastav protiv Anderlechta koji je ranije izgubio sve šanse za prolaz. Završilo je neriješeno 0:0 iako je Dinamo bio bliži ponjedi.

Bila je to od početka otvorena utakmica (mada rezultat tako ne govori) i oba kluba su se željela oprostiti od grupne faze s pobjedom. U 13. minuti se Livaković istakao sjajnom obranom kada je zaprijetio Bakkali. U 26. minuti Dinamo je došao do prve veće prilike, a u njoj se nakon sjajne kombinacije poslije kornera našao Hajrović koji iz dobre pozicije šutira iz prve, ali preko gola. Hajrović je ranije zaradio žuti karton i zbog njega će propustiti prvu utakmicu nokaut faze.

U 32. minuti Gojak je zapalio tribine hladnog Maksimira kada je provozao svog čuvara, ali na žalost njegov udarac je izblokiran. Spomenimo kako je na ovoj utakmici nešto preko 12 tisuća Zagrepčana došlo ispratiti Dinamo u europsko proljeće. Početkom drugog poluvremena počeo je padati i snijeg u Zagrebu, ali to ne smeta Dinamu da pokaže lijepu igru.

U 50. minuti Gojak i Olmo su raspametili obranu Belgijanaca i dodali do Oršića koji se umjesto šuta odlučuje na ubačaj i propada dobra prilika Modrih. Dinamo se u nastavku našao u još nekoliko dobrih prilika iz kojih nisu uspjeli zabiti, a onda je uslijedio mirniji dio utakmice. Tek poneka poluprilika na obje strane i završilo je 0:0.

Dinamo je tako bez poraza, s 14 bodova završio grupnu fazu i s prve pozicije ide u šesnaestinu finala. Vatromet na Maksimiru po završetku utakmice najavio je proljeće u Europi. Šteta što nisu upisali pobjedu, ali i ovo je vrhunski rezultat. Modri s nestrpljenjem sada ćekaju ponedjeljak (17. prosinca) i izvlačenje parova šesnaestine finala

A, momčadi koje Dinamo može izvući u nokaut fazi Europske lige su: Galatasaray, Šahtar, Viktoria Plzen, Club Brugge koji dolaze iz Lige prvaka, a ostali su: Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting Lisabon, Olympiakos, Rapid iz Beča, Lazio, Malmo, Krasnodar, Rennes i BATE Borisov.

Kao najlakši protivnici, barem na papiru, ističu se Zurich, Malmo ili Rapid iz Beča, a klubove koje bi svakako bilo poželjno izbjeći su Šahtar, Sporting iz Lisabona, ali i Olympiakos koji je večeras izbacio iz Europe slavnog Milana.