Na većini graničnih prijelaza pojačana je frekvencija vozila. Na prijelazima Šepak i Karakaj kolone vozila su u oba smjera.

Duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine su na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Na graničnom prijelazu Rača pojačana je frekvencija vozila na ulazu u zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

I na putevima u Bosni i Hercegovini pojačana je frekvencija vozila. Poteškoće vozačima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne Bosne pričinjava magla. Apelira se na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Povodom Nove godine, sutra do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz BIHAMK-a.