Dežurna tužiteljica Tužiteljstva HNŽ potvrdila je u subotu ujutro za Bljesak.info kako se poduzimaju istražne radnje kako bi se u potpunosti rasvijetlilo ubojstvo koje se u petak navečer dogodilo u Mostaru.

Iz MUP-a HNŽ povrdili su za naš portal da je J.Dž. (2001.) osumnjičen za kazneno djelo ubojstvo osobe inicijala D. V. (2001.).

Ubijeni mladić i osoba osumnjičena za ubojstvo navodno su bili prijatelji. Razlog ubojstva time je još zagonetniji.

Mladić koji se sumnjiči za ubojstvo navodno je sin Mladena Džidića koji se donedavno nalazio na odsluženju kazne za ubojstvo, ali se nije vratio u zatvor nakon dopusta pa je za njim raspisana potjernica.
 

Podsjetimo, mladić 2001. godište ubijen je na površinskom kopu Vihovići, nekadašnjeg rudnika mrkog uglja Mostar u petak u večernjim satima.

"Mladić je ubijen u automobilu s više hitaca iz automatske puške'', potvrdilo je glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić u izjavi za medije o ubojstvu koje se dogodilo u petak navečer u Mostaru.

''Počinitelj ovog kaznenog djela došao je u PU Mostar i prijavio da je ubio svog vršnjaka na mjestu zvanom Kop. Trenutno se radi očevid, a za slučaj je nadležno Tužiteljstvo HNŽ-a'', rekao je Marić.

Mladen Džidić (45), koji izdržava 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića, jučer se nije vratio s redovnog dopusta u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, neslužbeno je potvrđeno za Dnevni avaz iz ove ustanove.

Džidić je dopust počeo koristiti u ponedjeljak, 7. siječnja, a u KPZ Mostar trebao se javiti 11. siječnja do 13 sati.

On je 2012. godine iz zatvora u Zenici prebačen u Mostar.

Bljesak.info