Policija grada Quebeca objavila je da je u nedjelju nedugo nakon ponoći uhitila osumnjičenika koji je u napadu nožem ubio dvije osobe, a pet ih je ranio te da početni rezultati istrage ukazuju na to da je zločin počinio iz osobnih motiva, a ne iz nekog drugog razloga.

Mladić odjeven u srednjovjekovnu odjeću i naoružan mačem ubio je dvije osobe, a pet ih je ranio u noći na nedjelju u povijesnom središtu Quebeca. Ubrzo je uhićen.  

"Na kraju potrage u starome dijelu grada uhitili smo muškarca u dvadesetim godinama u 1 sat po lokalnom vremenu", rekao je medijima Etienne Doyon, glasnogovornik policijske uprave Ville de Québec (SPVQ). 

"Po našim prvim saznanjima, osumnjičenik je tako postupio iz osobnih, a ne iz nekih drugih motiva", stoji u tvitu policije.

Mladić u dobi od 24 godine, koji je u subotu kasno navečer ubio dvije osobe, a petero ih je ranio, želio je 'ubiti što više ljudi', ali nije "bio povezan s nekom terorističkom grupom", objavila je policija u nedjelju. 

"Sinoć smo doživjeli noć užasa kada je 24-godišnjak, koji ne živi u Quebecu, došao ovdje s namjerom da ubije što više žrtava", rekao je na konferenciji za novinare šef policijske službe Quebeca Robert Pigeon. 

"Sve navodi na zaključak da je je osumnjičenik, naoružan mačem i maskiran u srednjovjekovnu nošnju, svoje žrtve birao nasumično", dodao je. Po izjavama troje svjedoka, napadač je navodno "prerezao grlo" prvoj žrtvi blizu hotela Château Frontenac i "bilo je puno krvi".