U nesreći na putu M-17 kod Drežnice u blizini Mostara ozlijeđeno je osam osoba, a vozač cisterne je u jezeru, kazo je za N1 glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Nije poznato je li s vozačem bilo još osoba. Cisterna je bila puna nafte, no nije došlo do izlijevanja. Svjedok je rekao kako je kombi prešao u traku u kojoj se nalazila cisterna.

“On je bio iza mene. Minutu iza mene. Kombi je prešao u njegovu traku, udario. Kako je smotao, zaglavio mu je volan i sletio je s ceste. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli dole da vidimo je li ispao, da pomognemo, ali nismo uspjeli. Cisterna je otišla, jaka je struja. Dok su hitna i policija došli izvadili smo ozlijeđene”, rekao je Adis, svjedok nesreće.

Podsjetimo, teška prometna nesreća dogodila se na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Drežnica kod Mostara u kojoj je cisterna sletjela u jezero.

Kako je rečeno MUP-u HNŽ sudarili su se kombi i cisterna.

Promet na ovoj dionici bio je zaustavljen, ali se počeo odvijati jednom trakom naizmjenično. Zabilježene su kilometarske gužve.

Ronioci izvukli tijelo vozača cisterne koja je završila u jezeru

''Vozač autocisterne je preminuo i izvučen je iz kabine autocisterne koja je upala u jezero. Radi se na identifikaciji, ali znamo da je riječ o osobi koja je 1958. godište. Također, trenutno se radi na vađenju vozila iz jezera. Za sada nema informacija da se još netko nalazio u vozilu osim vozača'', rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ za Bljesak.info.