Sumnja se da je predpraznična depresija jučer odnijela još dva života u BiH, i to oba u dolini Nerteve. U mjestu Hum- Lišani, na sjeveru Mostar, ujutro oko 10.35 sati susjed je vidio Tomislava Sušca (62) u lokvi krvi ispred njegove vikendice pa je pozvao policiju, koja je obavila uviđaj u pratnji županijskog tužitelja Spomenka Jukića.

- Pored beživotnog tijela, koji je poslano na obdukciju, pronađen je i pištolj pa je uzeta parafinska rukavica, a više pojedinosti znat će se nakon obavljenih vještačenja- kaže tužitelj Jukić. Neslužbeno, nije pronađeno oproštajno pismo ili bilo kakav znak koji bi ukazivao na motive mogućeg očajnoga čina, a policija drži da se navjerojatnije nije radilo o zločinu. Mještani su ostali u nevjerici.

- Čovjek je bio na mjestu. Koliko nam je poznato, nije imao nekih finacijskih teškoća, radio je oko autocesta, a žena mu je sudska vještakinja, dok su dvije kćeri u inozemstvu. Navodno je rekao da ide na jutarnju misu, a onda se prolomio hitac. Našli su ga okrvaljene glave i više mu nije bilo spasa- spominju mještani.

U drugom slučaju, u ramskom mjestu Ripci, u obiteljskoj kući je pronađen mrtav dvije godine stariji Frano Jozić (64), a i kod njega je zatečen pištolj. I tu istraga još traje. Inače, kako se neslužbeno spominje, mostarske interventne službe imale su preksinoć posla nakon što se u stanu u naselju Vatikan zabarikadirala jedna djevojka. Komadima namješta je blokirala ulaz, pa se posumnjalo na mogući suicid te su provali u stan i tamo zatekli očajnu djevojku, kojoj su liječnici pružili prvu pomoć.
Kako smo pisali, samo dan ranije život si su se oduzela dvojica građana BiH. Jedan Prijedorčanin se, zbog nemogućnosti povratka imovine u Hrvatskoj, raznio bombom na tamošnjem spomen- obilježju Patrizansko groblje, dok se Bilećanin objesio u Psihijatrijskoj bolnici u Trebinju.

pogled.ba