Demokratska Fronta, stranka uzurpatora hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH Željka Komšića, nije osvojila niti jedan načelnički ili gradonačelnički mandat na današnjim lokalnim izborima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH rekao je da je DF prošao onako kako se i nadao da će proći. Dodao je je da će koalicija DF i GS imati više općinskih i gradskih vijećnika nego što su imali nakon prošlih lokalnih izbora.

Komšić je nakon toga kazao da se “može reći da je DF osvojio tri načelnička mjesta.”

-Imamo, možemo reći da smo dobili tri načelnika – dakle pobijedili su u Doboj Jugu, Čeliću i Lukavcu, kandidati iza kojih smo mi stali i podržavali što je također, kako god netko gledao, neka vrsta uspjeha, rekao je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, propustivši izravno kazati da u te tri općine nisu pobijedili kandidati DF-a nego kandidati drugih stranaka koje je podržao DF.

Naime, Mirnes Tukić (SDA) izgledno će postati novi načelnik Doboj Juga. Admir Hrustemović koji je vjerojatni pobjednik izbora u Čeliću kandidat je čak šest političkih stranaka, a Edin Delić kandidat je stranke Socijaldemokrati BiH. Sve ove kandidate DF je samo podržao.

Ovakav potop DF-a samo je dokaz da ta stranka nema nikakvu potporu „na terenu“ . To je zapravo „čovjek stranka“ koja službi za potrebe majorizacije Hrvata u BiH i izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima, odnosno mobilizaciju bošnjačkog biračkog tijela na antihrvatskoj retorici.

Također, treba napomenuti da ni kandidati Saveza za bolju budućnost (SBB), još jedne velike bošnjačke stranke, prema dostupnim informacijama, nisu uspjeli osvojiti načelničke pozicije u nekoliko općina i gradova u kojima su imali kandidate.

Dnevnik.ba