Pobjedom 3:1 protiv Škotske u Glasgowu hrvatska reprezentacija u osminu finala Eura 2020 plasirala se s drugog mjesta.

To znači da će iduću utakmicu igrati tek u ponedjeljak, 28. lipnja, u 18 sati na stadionu Parken u Kopenhagenu. Protivnik će joj biti drugoplasirana momčad iz skupine E, čiji rasplet počinje danas u 18 sati. Nešto manje od dva sata kasnije znat će se je li to Švedska, Poljska, Slovačka ili Španjolska. Sve četiri reprezentacije još mogu završiti na drugoj poziciji.

Dopušteno 25.000 navijača

Iako su se hrvatski navijači zbog udaljenosti i epidemioloških uvjeta, koji dopuštaju pun stadion, nadali da će se zaputiti u Budimpeštu, Kopenhagen je vjerojatno druga najbolja opcija. Ako ne zbog blizine Hrvatskoj, svakako zbog atmosfere na stadionu, na kojem je tijekom Eura dopušteno 25.000 navijača. Na njemu su se dosad igrale tri utakmice danske reprezentacije.

Ulaznice već od 50 eura

Ulaznice za utakmicu koštaju 185 eura za prvu, 125 za drugu, a svega 50 eura za treću kategoriju.Očekuje se da će HNS najkasnije u četvrtak objaviti kako se do njih može doći.

Dobra vijest za naše navijače je to što je ulazak u Dansku puno jednostavniji nego u Englesku ili Škotsku, gdje je Hrvatska igrala utakmice grupne faze.

Što je potrebno za ulazak u Dansku?

Za putovanja iz zemalja iz žute pandemijske zone, u kojoj je Hrvatska, nije potrebno predočiti rezultate testa na covid prije ulaska u avion. Prema informacijama na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, putnici trebaju jedno od navedenog:

- potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv covida-19 koje je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana

- potvrdu o preboljenju covida-19 u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja

- obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.

Maske skoro nepotrebne, kafići rade do ponoći

U Danskoj nije obvezno nošenje maski, osim u javnom prijevozu tijekom gužvi za putnike koji stoje, a kafići i restorani otvoreni su do ponoći.

Ako Hrvatska prođe u četvrtfinale, vratit će se na mjesto svojeg najvećeg uspjeha, u Rusiju. Protivnik 2. srpnja u Sankt Peterburgu bio bi joj bolji iz okršaja između pobjednika skupine F (Francuska, Njemačka, Portugal ili Mađarska) i trećeplasiranog iz skupina A ili C (Švicarska ili Ukrajina).