Danijel Subašić vratio se u Hajduk nakon devet godina, objavio je danas splitski klub.

Subašić je došao kao slobodan igrač jer cijelu prošlu sezonu nije imao klub. Ugovor s Monacom, u koji je došao 2012. baš iz Hajduka, istekao mu je 2020. godine. Iskusni vratar je s Hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a na dresu će nositi broj 1.

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius objasnio je da je Subašić doveden zbog ozljede Josipa Posavca te da bi trebao biti rezerva Lovri Kaliniću. Uz to, u Hajduku vjeruju da će Subašićeva prisutnost imati pozitivan utjecan na cijelu svlačionicu i razvoj mladih vratara.

"S Danijelom smo dobili iskusnog vratara, našeg nekadašnjeg igrača i kapetana, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima. Josip Posavec se ozlijedio i na njega nećemo moći računati sljedeća tri mjeseca. Odmah smo reagirali i doveli vratara koji će svojim bogatim iskustvom te izraženim pobjedničkim mentalitetom imati veliki utjecaj na svlačionicu te je odličan izbor za drugog vratara. Subašić je cijelu svoju karijeru branio na najvišoj nogometnoj razini, predstavlja igrački autoritet, a imat će nemjerljiv utjecaj na razvoj naših mladih vratara", rekao je Nikoličius.