U organizaciji Javne ustanove za kulturu "Hrvatski dom", od 28. lipnja do 2. srpnja, bit će održano jedanaesto izdanje međunarodnog festivala "Dani kosidbe – Kupres BiH 2017".

Središnji dio manifestacije je "Viteško natjecanje kosaca", natjecanje s višestoljetnom tradicijom, koje će se održati u nedjelju, 2. srpnja, na Kupreškom polju, s početkom u 15.30 sati.

Prije samog natjecanja kosaca, od 13 sati sudionici će odmjeriti snage u tradicionalnim sportovima: skok u dalj, kamena s ramena, potezanje konopa, borbe na brvnu i pješačka utrka. U 17 sati na programu je međunarodna konjička utrka.

Tijekom manifestacije "Dani kosidbe" održat će se koncert narodnih plesova i pjesama u Kupresu, Čitluku i Bugojnu, zatim festivalska tržnica, etnografske izložbe i prezentacija starih zanata.

Pored domaćih sastava najavljeno je gostovanje Folklornog ansambla "Linđo" iz Dubrovnika, kao i folklornih grupa iz Portorika, Poljske, Austrije, Latvije i Francuske.

U subotu, 1. srpnja, održat će se i prvenstvo lovačkih udruga Hercegbosanske županije u lovnom streljaštvu na Stolinu vrilu u Kupresu, kao i malonogometni turnir.

Tijekom peta dana trajanja festivala očekuje se dolazak više od deset tisuća gostiju, a "Dani kosidbe" i ove godine održat će se uz visoko pokroviteljstvo UNESCO-a.