U poplavama i klizištima izazvanima tropskom olujom na Filipinima poginulo je 110 ljudi, dok je više od 2.4 milijuna pogođeno, objavila je danas nacionalna agencija za katastrofe. Trideset i tri osobe i dalje se vode kao nestale, a više od 100 je ozlijeđeno, dodala je agencija.

Pedeset i devet ljudi poginulo je u južnoj pokrajini Maguindanaou, gdje je više od 100 kuća odnijela poplava ili su zatrpani u klizištima, piše Hina.

Šesnaest osoba i dalje se vodi kao nestale u Maguindanaou. Vlasti kažu da je u ovom trenutku mala vjerojatnost da će preživjeli biti pronađeni.

Video: Tropical Storm Nalgae hits Philippines, kills 72 at least

Dvadeset dva smrtna slučaja bila su u regiji Zapadnom Visayasu, a 12 u pokrajinama Caviteu, Laguni i Batangasu, južno od Manile.

Pogođena područja pretrpjela su velike poplave nakon što je oluja Nalgae donijela obilne kiše nekoliko dana prije nego što je u subotu stigla do kopna u istočnim Filipinima.

Nalgae se pomaknula s Filipina, ali nova tropska oluja kreće se prema istočnoj obali zemlje i očekuje se da će donijeti više kiše, rekao je meteorološki ured.

Filipinski arhipelag svake godine u prosjeku pogodi 20 tropskih ciklona.