Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za rujanske utakmice protiv Danske i Austrije, a s kojima će hrvatska reprezentacija zaokružiti natjecanje u skupini 1 Lige nacija, navodi HNS.

Nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini te bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i time plasman na završni turnir Lige nacija. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

Hrvatska će Dansku ugostiti na Maksimiru 22. rujna u 20:45 sati, a protiv Austrije igra tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču (20:45 sati). Informacije o kupnji ulaznica za obje utakmice mogu se pronaći OVDJE.

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

"Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom", izjavio je izbornik Dalić.

"Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova - neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči Svjetskog prvenstva, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena", poručio je izbornik.

"Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute - za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede", optimističan je izbornik Dalić.

"Prije svega, s obzirom na specifičan kalendar ove godine, ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara", zaključio je Dalić.

Popis igrača za utakmice s Danskom i Austrijom:

Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Pretpozivi: Josip Brekalo, Duje Ćaleta-Car, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Kristijan Jakić, Antonio Mirko Čolak, Nediljko Labrović.