Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u emisiji HNTV-a.

Dalić se nada da Hrvatska neće čekati 20 godina da se ponovi povijesni uspjeh sa SP-a u Rusiji.

"Dvadeset godina živimo u sjeni Vatrenih, povijest smo ispisali i čekali kad će se to nadmašiti. I sad se to dogodilo da je ova generacija to uspjela. Valjda nećemo čekati još 20 godina da se ovo ponovi. Osvojili smo srca svih u svijetu, ali sve u svemu, u meni postoji žal da nismo svjetski prvaci jer smo to trebali biti nakon finala. To je nogomet, možda ona sreća koja je bila prisutna tokom turnira vratila nam se na drugi način", rekao je Dalić.

Daliću je teško pao poraz u finalu SP-a protiv Francuza, prenosi Index.hr.

"Nisam gledao ponovno i to neću nikad gledati ponovno. Možda bih bio ljut na neke stvari koje su se dogodile. Nemam što zamjeriti, dali smo sve od sebe, najbolju utakmicu smo igrali na turniru. Prva dva gola nisu vjerojatno bila regularna i teško se bilo opet podići."

Dalić je donio zajedništvo u reprezentaciji.

"Veći dobitak od srebra su ove emocije i zajedništvo kojeg dugo već nije bilo. Ponosni smo da se to vratilo preko nogometa. Stalno sam igračima govorio - zajedništvo! Ego se mora ostaviti po strani, došli smo s jednim ciljem da nešto napravimo."

Ponovno je prokomentirao slučaj "Thompson".

"Onaj kome ne paše neka zatvori prozor. Milijun ljudi je na ulici, nemojte nas praviti zlim narodom. Mir, tolerancija, zajedništvo i ljubav, te poruke mi šaljemo. Ja volim svoje, poštujem druge."

Osvrnuo se i na probleme u Savezu.

"Nije vrijeme ni mjesto da govorim o tome. Rekao sam ono što je meni na duši, šutio sam šest mjeseci i držao fige u džepu. Moram dati do znanja da znam što se događalo da se to ne bi ponovilo. Nije moj cilj raditi preinake, ja sam trener u nogometu. Ne mogu dopustiti da netko radi protiv mene. Kad je sve prošlo, moram reći što me smeta. Samo želim dati do znanja da znam koje su se stvari pokušavale"

Još nije poznato hoće li Zlatko Dalić ostati na klupi reprezentacije.

"Najljepše je otići kad ste na vrhu. Ja sam na vrhu, napravio sam maksimum. Nisam ja mađioničar, u tim trenucima se najbolje pokupiti i otići. Rekao sam u Livnu: ovoliki narod i emocije, teško je to zanemariti. Ja sam običan čovjek, jedan iz naroda. Ne mogu zanemariti te ljude, živim najljepše trenutke svoje trenerske karijere, ali moram biti jako oprezan. Meni se nikud ne žuri, imam neke privatne stvari koje rješavam. Prije svega ću javiti igračima, oni su sad na odmoru", završio je Dalić.